Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، با گذشت ۶۴ روز از شیوع کرونا در کشور براساس اعلام وزارت بهداشت ۸۵۹۹۶ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۵۳۹۱ نفر فوت شده و ۶۳۱۱۳ نفر بهبود یافته‌اند. براساس مصوبه کمیته انتظامی اجتماعی ستاد ملی کرونا از روز گذشته پارکها، بوستانها و مراکز تفرجگاهی نیز بازگشایی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در خصوص فعالیت مجدد مشاغلی مانند آرایشگاهها قرار است در ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم گیری شود. وزیر آموزش و پرورش نیز تاکید کرده است؛ اولویت اول آموزش و پرورش برگزاری امتحانات به صورت حضوری است و چنانچه وزارت بهداشت موافقت کند، امتحانات با رعایت فاصله گذاری اجتماعی به صورت حضوری برگزار می شود، اما علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با تاکید براینکه آمار مراجعه کنندگان بستری عادی، ویژه و مرگ و میر در تهران با شیب ملایم در حال افزایش است، این آمار را نگران کننده برشمرده و اعلام کرده است، بدون اینکه ما به آثار وضعی برخی مصوبات در مورد تغییر بیماری توجه داشته باشیم؛ یک پیام را به مردم مخابره می کنیم و با این پیام مردم اشتباها تصور می‌کنند که بیماری کنترل شده و در شرایط خاموشی طغیان بیماری قرار داریم که ما از آن احساس نگرانی می‌کنیم.

افزایشِ علائم بیماری کرونا/۵۰ درصد مبتلایان بدون علامت هستند

 بیماران بی‌علامت باید ایزوله شوند و نیاز به درمان دارویی ندارند

«مینو محرز» عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص تغییر علائم در مبتلایان به کووید ۱۹ گفت: ما با تغییر ویروس مواجه نشده ایم. ماهیت و رفتار ویروس مثل سابق است، اما علائمی دیگری به بیماری اضافه شده است. علائم گوارشی، علائم عصبی مانند نقص چشائی و بویائی، بی اشتهائی، اسهال و تهوع اضافه شده است. اینها علائمی بودند که قبلا مشاهده نکرده بودیم. همه این موارد امروز در کمیته کشوری بحث و بررسی شدند. البته همچنان تب و سرفه شایع ترین علائم است.

وی با بیان اینکه افرادی که علائم عصبی مانند از دست دادن بویائی یا چشائی دارند، حتما باید به پزشک مراجعه بکنند، گفت: کسانی که علامت ندارند، دلیلی ندارد به به پزشک یا بیمارستان مراجعه کنند. هیچ پزشکی نمی تواند ۱۴ روز کمون بیمار را تشخیص بدهد. افراد اگر علائم پیدا کردند به پزشک یا بیمارستان مراجعه کنند. هیچ دلیل هم برای مصرف دارو وجود ندارد. بنا به چه منطقی باید برای افرادی که علامت ندارند دارو تجویز شود؟

عضو کمیته کشوری مقابله با بیماری کرونا در واکنش به اینکه پس چرا برخی پزشکان برای افرادی که تست کرونای آنها مثبت شده است، اما علائمی ندارند؛ دارو تجویز می کنند؟ پاسخ داد: این کار اشتباه است و جزو آخرین مباحثی بود که در کمیته کشوری بیان شد. کسی که علائم ندارد نیاز به دارو ندارد. ۵۰ درصد مبتلایان جامعه بدون علامت هستند و نیاز به هیچ درمانی ندارند. این افراد باید ایزوله باشند. جز این اقدام هیچ درمانی نیاز نیست. هیچ فردی نباید برای پیشگیری در زمانی که علامت ندارد، دارو مصرف کند.

محرز در پاسخ به این پرسش که آیا به منظور عدم تجویز دارو برای بیماران بی علامت نظارتی صورت می گیرد؟ گفت: دستورالعمل داده شده است، اما برخی پزشکان به آن عمل نمی کنند. اینکه چه کسی می تواند نظارت کند را نمی دانم، آنچه می دانم این است که باید دوباره به آنها آموزش دهیم. ما دستوالعمل را ارائه می دهیم و رفتار پزشک منوط به برداشت آنها از دستورالعمل است. متاسفانه برخی پزشکان تحت تاثیر اطلاعات فضای مجازی قرار می گیرند و اشتباه یا زیاده روی می کنند. 

عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا، تاکید کرد: بنده رسما اعلام می کنم که افراد بدون علامت نیاز به درمان ندارند؛ به پزشک مراجعه کنند تا از سلامت اطرافیانشان حراست کنند. 

وی در رابطه با بازگشت بهبودیافتگان به محیط کار گفت: یک راه اخذ دو تست منفی کرونا در فاصله ۲۴ ساعت است. راه دوم این است که فرد پس از ۳ هفته از شروع بیماری به محل کار بازگردد، اما باید تا ۶ هفته از ماسک استفاده کند. این در آخرین کمیته کشوری بررسی شد و بزودی با ریزجزئیات در اختیار عموم قرار می گیرد. 

توزیع یک میلیون ماسک در مطب‌ها

ملزومات حفاظتی برای پزشکان باید به طور مستمر تامین شود

«مسعود حبیبی» معاون اجتماعی و امور مجلس سازمان نظام پزشکی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به این سوال که آیا اکنون محدودیت های تجهیزات ایمنی برای مطلب پزشکان رفع شده است؟ گفت:  طبق مصوبه دبیر خانه ستاد ملی مقابله با کرونا، در اواخر اسفند ماه مقرر شد برای پنجاه هزار مطب فعال روزانه سهمیه ای معادل صد هزار ماسک سه لایه اختصاص یابد، هرچند که این مصوبه تحقق پیدا نکرد، اما منصفانه باید بگوییم وزارت بهداشت برای تهیه ماسک و ملزومات دیگر تمام تلاش خود را کرد. بحران کرونا وقتی آغاز شد، نیاز به ماسک، لوازم ایمنی و مواد ضدعفونی به یکباره افزایش یافت.

وی  با اشاره به اینکه توزیع ملزومات به مطب پزشکی به سازمان نظام پزشکی واگذار شد، گفت: البته این کمبودها محدود به کشور ما هم نیست، ولی تامین لوازم حفاظتی و ایمنی برای پزشکان از اهمیت بالایی برخوردار است.

حبیبی تصریح کرد:  در این هفته یک میلیون ماسک برای پزشکان اختصاص داده شده است. روز دوشنبه حواله ۱ میلیون ماسک به سازمان نظام پزشکی برای توزیع در مطب ها ارائه شده که با هماهنگی انجام شده از اولین تولیدات ماسک در بنیاد برکت برای حفاظت از پزشکان بهرمند می شویم.

معاون اجتماعی و امور مجلس سازمان نظام پزشکی کشور گفت: امیدواریم با توزیع این ماسک ها و اقلام حفاظتی دیگر  همچون دست کش مواد ضدعفونی شرایط لازم را برای ارائه خدمت در مطب ها مهیا کنیم. با ایجاد ظرفیت های که برای تولید در کشور وجود دارد، باید بتوانیم مستمر ملزومات حفاظتی لازم را برای مطب ها تهیه کنیم و تمام تلاش ها براین است نیازهای که وجود دارد، برطرف شود.

وی اشاره کرد: در همین هفته برنامه ریزی توزیع اقلامی مانند ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی در استان تهران و تمام استان های کشور بین پزشکان انجام شده است.

حبیبی در پاسخ به این سوال که باقی نیاز مطب ها، یعنی ۵۰ درصد دیگر چه زمانی مرتفع خواهد شد؟ اظهار کرد: این روند ادامه دارد. امیدواریم با اهتمامی که باید در این خصوص باشد، حواله ها مرتبا برای سازمان نظام پزشکی صادر شود تا بر این اساس تمام مطب ها و حرف پزشکی تحت پوشش قرار گیرند. البته در این خصوص سعی کردیم از دیگر ظرفیت های کشور  بهرمند شویم و در این خصوص تلاش های ارزشمندی برای تهیه و توزیع اقلام مورد نیاز توسط صندوق رفاه سازمان نظام پزشکی و نظام پزشکی های شهرستان ها انجام پذیرفته است.

حبیبی در خاتمه گفت: پروتکل ها در روند درمان بیماری کرونا تغییر کرده و هر روز  شناخت مان از  ویروس کرونا کامل تر می شود بطور مثال، زمانی دارو تامی فلو در خط اول درمان بود و به بیماران داده می شد سپس، اعلام شد که آن دارو تاثیری بر روی کرونا ندارند و دارویی است که در آنفولانزا استفاده می شود. بنده معتقد هستم حداقل وزارت بهداشت تمام تلاش خود را کرده است. 

اعلام شرایط دانش‌آموزان ایرانی خارج از کشور در ایام کرونا

مدارس قطر، کویت و امارات بازگشایی نخواهند شد

«غلامرضا کریمی» قائم‌مقام وزیر آموزش و پرورش در امور بین‌الملل و رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره وضعیت آموزشی دانش آموزان ایرانی خارج از کشور گفت: مدارس خارج از کشور مطابق روال سال‌های گذشته آمادگی پایان سال تحصیلی در خردادماه را دارند به دلیل اینکه بیشتر مدارس ما از اول یا حداکثر ۱۵ شهریور شروع به کار کردند.

وی در ادامه بیان کرد: با این تفاسیر مدارس ما یک ماه از مدارس داخل ایران جلوتر بوده‌اند. ضمن اینکه خیلی از روزهای تعطیلی که در داخل کشور بوده در خارج از کشور وجود نداشته است و نکته سوم اینکه مدارس تا پایان اسفند ماه به صورت حضوری ادامه داشته است.

قائم‌مقام وزیر آموزش و پرورش گفت: بلافاصله پس از تعطیلی مدارس ما آموزش مجازی را آغاز کردیم و از آنجا که بخشی از مطالب را قبلا به صورت مجازی ارائه می‌کردیم، زیرساخت‌های آموزش مجازی را در مدارس خارج از کشور داشته‎ایم و این زیرساخت‌ها فراهم بوده و بلافاصله بعد از اعلام تعطیلی کلاس‌ها،‌ همه دانش ‌آموزان از آموزش مجازی برخوردار شدند.

کریمی خاطرنشان کرد: ما مشکل خاصی برای پایان سال تحصیلی در خرداد ماه نداریم و اگر ستاد ملی مقابله با کرونا و شورای عالی آ‌موزش و پرورش مجوز بازگشایی مدارس را بدهند، مطابق روال سال‌های گذشته، سال تحصیلی در مدارس خارج از کشور در خرداد ماه خاتمه پیدا خواهد کرد.

وی در پاسخ به این سوال که اکنون در مدارس خارج از کشور مطابق قوانین کشور میزبان عمل می‌شود یا ایران؟ گفت: محتوای آموزشی از داخل کشور مدیریت می‌شود، ولی قوانین آموزشی بر اساس قوانین کشور میزبان است. وقتی همه مدارس در کشورهای خارجی از اول شهریور شروع به کار می‌کنند ما هم کارمان را از اول شهریور شروع می‌کنیم، همچنین تعطیلات کشور میزبان رعایت می‌شود. برخی از مناسبت‎های خاص داخل کشور هم وجود دارد که ما آنها را مراعات می‌کنیم.

 رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور در خصوص آموزش مجازی دانش آموزان ایرانی خارج از کشور گفت: با توجه به اینکه اپلیکیشن شاد یک سامانه داخلی است، امکان پیوستن دانش آموزان ایرانی خارج از کشور در آن وجود ندارد، بنابراین آنها از عضویت در سامانه شاد معاف هستند.

وی افزود: حدود ۸۵ درصد آموزش‌ها در مدارس خارج از کشور به صورت حضوری پیش رفت و حجم کمی از آن باقی ماند که اکنون به صورت مجازی ادامه پیدا می‌کند.

قائم مقام وزیر آموزش و پرورش در امور بین الملل درباره وضعیت برگزاری امتحانات در مدارس خارج از کشور گفت: هر کشوری که اجازه بدهد درب مدارس باز شود، آزمون آن مدرسه را به صورت حضوری می‌گیریم و هر کشوری که دولت میزبان اجازه ندهد معلمان ارزشیابی پایانی را انجام می‌دهند. تنها پایه دوازدهم است که سوالات آن به صورت هماهنگ از مرکز ارسال می‌شود.

وی بیان کرد: در کشورهایی که ما مدرسه داریم، هنوز هیچ یک از مدارس باز نشده و همه تعطیل هستند و به صورت مجازی آموزش صورت می گیرد. اگر مدارس تا پایان اردیبهشت در خارج از کشور باز شود ما هم امتحانات را حضوری می‌گیرم. در کشورهای قطر،‌ کویت و امارات دانش آموزان زیادی داریم که همه آنها اعلام کردند دیگر مدارس بازگشایی نخواهند شد.

کریمی درباره وضعیت و کیفیت آموزش مجازی و اینترنت مدارس خارج از کشور گفت: طبق آمار و اطلاعاتی که من دریافت کرده‌ام، در کشورهایی که ما مدرسه داریم محدودیت و مشکلی برای اینترنت وجود ندارد یعنی تقریبا ۹۵ درصد دانش آموزان در سامانه مجازی مدرسه حضور دارند و مشکلی برای این کار ندارند. ضعف اینترنت در خارج از کشور چندان نیست، البته سامانه شاد هم در ابتدای کار است و مسائل و مشکلات آن حل خواهد شد.

 قائم‌مقام وزیر آموزش و پرورش در امور بین‌الملل و رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور در پایان گفت: آموزش مجازی یک برنامه ریزی بلند مدت برای وزارت آموزش و پرورش است و یک اقدام چشمگیر برای آینده وزارت آموزش و پرورش و توسعه آموزش مجازی خواهد شد. طبیعی است که ابتدای هر کاری مشکلاتی وجود دارد، ولی مشکلات در حال برطرف شدن است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: کرونا دانش آموزان ایرانی خارج از کشور قائم مقام وزیر آموزش و پرورش مدارس خارج از کشور مدارس خارج از کشور سازمان نظام پزشکی خارج از کشور گفت امور بین الملل مقابله با کرونا خبرنگار ایلنا صورت حضوری وزارت بهداشت بیماری کرونا مراجعه کنند آموزش مجازی کمیته کشوری میلیون ماسک بدون علامت مطب ها ستاد ملی ۵۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۰۳۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، اختلال کیفوز یا قوزپشتی، یک نوع انحراف در ستون فقرات است که باعث خم شدن بخشی از آن به سمت بیرون می‌شود. این مشکل ممکن است برای افراد در سنین مختلف رخ دهد، اما اغلب در دوران بلوغ اتفاق می‌افتد. اگرچه این بیماری معمولاً مشکلات جدی را ایجاد نمی‌کند، اما در صورت شدت بالا می‌تواند باعث تغییر شکل ستون فقرات و درد شود. همچنین ممکن است منجر به فشار به قفسه سینه شده و باعث مشکلات تنفسی شود. کیفوز بیشتر در سنین نوجوانی ظاهر می‌شود و گاهی ممکن است مادرزادی یا در سنین بالاتر نیز رخ دهد.

افراد مبتلا به کیفوز ممکن است با قوز قابل توجه در ناحیه پشت روبه‌رو شوند. در صورت شدت بالا، درد کمر و التهاب ناحیه ستون فقرات همراه با ضعف قسمت پایین بدن و حتی فلج پا نیز ممکن است رخ دهد؛ بنابراین تشخیص به موقع و در صورت لزوم، درمان مناسب می‌تواند از عوارض جدی این بیماری جلوگیری کند. این اختلال ممکن است از علل مختلفی نظیر عوامل مادرزادی، اختلالات رشد، آسیب‌های فیزیکی، عفونت ستون فقرات یا حتی وجود تومور نخاعی ناشی شود. در ادامه، قصد داریم درباره انواع کیفوز، علائم آن، روش‌های تشخیص و راه‌های درمان اطلاعات بیشتری منتقل کنیم.

کیفوز یک اختلال نسبتاً شایع است که معمولاً در جوانان و بزرگسالان رخ می‌دهد. در این اختلال، بخشی از مهره‌های منطقه توراکس از حالت عادی خود خارج می‌شود و شکل مثلثی به خود می‌گیرد، که منجر به خم‌شدن ستون فقرات به سمت جلو می‌شود. عوامل تغییر حالت توراکس می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

نشستن طولانی مدت پشت میز یا خم شدن و قوزکردن‌های طولانی و همچنین نشستن، ایستادن و خوابیدن در وضعیت نامناسب، تأخیر در رشد و مشکلات مربوط به رشد بدنی،  که ممکن است ابتلا به کیفوز را زمینه‌ساز کند، به خصوص در دوران کودکی، پیری که منجر به ضعف و سستی ستون فقرات شده و باعث تحول در حالت آن شود. فشردگی مهره‌ها بر روی هم ناشی از شکستگی در ناحیه ستون فقرات، علل دیگر ابتلا به کیفوز ممکن است شامل عفونت دیسک کمر، روماتیسم ستون فقرات، دیستروفی عضلانی و تومور نخاعی باشد.

علائم بیماری کیفوز

همانطور که گفتیم کیفوز یا گوژپشتی یک بیماری شایع است که دو نوع اول آن (انواع آن شرح داده خواهد شد) در بسیاری از افراد رخ می‌دهد. در اغلب موارد کیفوز مشکلی را برای فرد ایجاد نمی‌کند و با ورزش، فیزیوتراپی و قرار دادن بدن در وضعیت نرمال، قابل درمان است. در صورت مشاهده هرکدام از علائم بالا و هم‌چنین خم‌شدنی در قسمت شانه‌ها یا کمر، حتما به کارشناس تربیت بدنی و حرکات اصلاحی، مربی آمادگی جسمانی و یا بدنسازی، و در موارد حاد پزشک مراجعه کنید تا هرچه سریع‌تر تحت درمان قرار گیرید. در صورت عدم درمان، بیماری کیفوز می‌تواند شدت پیدا کرده و عوارضی را در پی داشته باشد. این عوارض عبارتند از:

 -قوز همیشگی در قسمت ستون فقرات

-کمر درد مداوم

 -احساس ضعف یا بی‌حسی در بازو‌ها و پا‌ها

 -تنگی تنفس و ایجاد مشکلات تنفسی

-از دست دادن کنترل مثانه

-بارزترین علائم کیفوز نیز می‌تواند خمیدگی قسمت بالاتنه فرد بیمار به جلو باشد

علائم دیگر این بیماری شامل: وضعیت غیر عادی قرار گرفتن سر، از بین رفتن انعطاف ناحیه فوقانی پشت، سفت شدن همسترینگ، ضعف و بی حسی در پا‌ها و فرسایش دیسک می‌شوند. به هر حال، هرگونه تغییر غیرطبیعی در وضعیت بدن و همچنین علائم فوقانی مورد نظر، نشانگر وجود بیماری کیفوز می‌باشد و در صورت مشاهده آنها، به مربی مراجعه نمایید.

تشخیص

در مرحله اول، در خصوص مراجعین و ورزشکاران به معاینه بیمار می‌پردازیم و سابقه پزشکی یا سلامتی او را بررسی می‌کنیم. از مراجعه کننده می‌خواهیم تا چند حرکت کششی انجام دهد تا وضعیت ستون فقرات و دامنه حرکتی آنرا بررسی نماییم. ابتدا فرد را در صفحه شطرنجی قرار می‌دهیم و از جانب به بررسی وضعیت ستون فقرات می‌پردازیم. سپس فرد بر روی یک سطح صاف دراز می‌کشد. اگر ستون فقرات به حالت نرمال باشد، شدت ناهنجاری در حد متوسط می‌باشد و درمان مناسب قابل انجام است. اگر ستون فقرات همچنان منحنی باشد، باید به دنبال روش‌های درمانی پیچیده‌تر بگردیم. در موارد شدیدتر، آزمایشات تکمیلی مانند تصویربرداری با اشعه ایکس و ام آر آی و یا آزمایش عملکرد ریه نیز مورد نیاز است. تصویربرداری با اشعه ایکس، امکان نمایش استخوان‌های ستون فقرات از زوایای متفاوت را فراهم می‌کند و به ما کمک می‌کند تا وضعیت خمیدگی را مشخص نماییم. ام آر آی همچنین به منظور بررسی وضعیت اعصاب و کانال نخاعی مورد استفاده قرار می‌گیرد، و آزمایش عملکرد ریه نیز برای بررسی دستگاه تنفسی به خصوصاً در مراحل بعدی تشخیص نقش مهمی دارد که این موارد اخیر باید زیر نظر پزشک باشد.

درمان

برای درمان کیفوز، مربی یا پزشک نکات مختلفی را به‌حساب می‌آورد از جمله سن بیمار، وضعیت سلامتی، نوع کیفوز و شدت خمیدگی. اگر بیمار وضعیت شوئرمن یا شدید داشته باشد، از روش‌های غیرجراحی استفاده خواهد شد. این روش‌ها شامل فیزیوتراپی برای تقویت ماهیچه‌های شکم و کمر، دارو‌های ضدالتهابی مانند ایبوپروفن و آسپرین برای کاهش درد، و همچنین استفاده از بریس برای پشتیبانی از ستون فقرات و به حالت صحیح برگشتن بدن و از همه مهمتر انجام حرکات و تمرینات اصلاحی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • داروهای استنشاقی، مهم‌ترین دارو در زمینه کنترل و درمان آسم
  • تاثیر داروهای استنشاقی بر درمان آسم/ آموزش؛ گامی موثر در کنترل آسم
  • ۵۰ درصد ایرانی‌ها از بیماری‌های دهان و دندان رنج می‌برند
  • این علامت‌ها خبر از بیماری آسم می‌دهد؟
  • ۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟
  • تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی